Over ons vlees

Ons team bij Meat in the city werkt samen met Van Der Zee, een groep gedreven Nederlandse veehouders waarbij elke boerderij een bijzonder verhaal heeft: unieke locaties, passie en liefde voor hun dieren en oog op de toekomst. Onder de rook van Amsterdam beheert de familie Hardebol de runderen in een uniek boerenbedrijf waarbij alles per boot wordt vervoerd, van machines tot en met de dieren zelf.

Samen met Van der Zee hebben wij de ambitie om eerlijk en kwalitatief hoogstaand vlees in Nederland beschikbaar te maken. Alleen voor de erg specifieke en hoog kwalitatieve vleessoorten zoals Japanse Wagyu en Galicisch rundvlees maken we een uitzondering, omdat deze smaken uniek zijn in kwaliteit.
Een hele uitdaging die wij graag aangaan en waardoor wij trots kunnen zeggen dat wij ons onderscheiden in de markt.

Wat is Dry-Agen?

Onze specialiteiten zijn onze Dry Aged vleessoorten. Dit is een droog-rijpingsproces van het vlees. Het is de oudste en bekendste methode om rundvlees te voorzien van de malsheid en kwaliteit die het vlees verdiend. Het proces vind plaats in een speciale rijpingskast. Met een luchtvochtigheid van 85% en een temperatuur van 2 graden rijpt het vlees 28 dagen en verliest het vlees zo’n 30% aan vocht. Door dit vochtverlies wordt het vlees verrijkt met een noten-achtige aroma wat de unieke smaak geeft aan het vlees.

Onze bereiding

Al ons vlees wordt bereidt op de houtskoolgrill. Door de grill en de kundigheid van onze chef krijgt het vlees een heerlijke licht-rokerige smaak. Naast onze vlees specialiteiten hebben wij natuurlijk ook keuze uit diverse visgerechten en mogelijkheden voor vegetarische gerechten.  In onze open keuken kunt u meekijken met de chef en een bijzondere ervaring beleven in ons restaurant.

cocktails en meer

Onze drankkaart is ruim gevarieerd van een heerlijk kopje koffie tot goede wijnen, vele cocktails en non-alcoholische drankjes.