Over ons vlees

In samenwerking met Zagt Amsterdam werken wij met vlees van hoge kwaliteit. Zagt is gespecialiseerd in dubbeldoelkoe vlees. Een deel van de Hollandse koeien is na haar carrière als melkkoe uitermate geschikt om gebruikt te worden voor het mooi gemarmerde rundvlees. Daar dankt de dubbeldoelkoe dan ook haar naam aan. Namelijk de productie van melk en een goed stuk vlees.
In tegenstelling tot normale uitgemolken koeien krijgt de dubbeldoelkoe een periode van rust na de melkproductie. In ruime strohokken, met veel frisse lucht en uitgebalanceerd voer krijgt de koe ruim 120 dagen rust om nieuw vlees aan te zetten. Dit vlees is uitstekend gemarmerd, heerlijk mals en voorzien van de authentieke rundvleessmaak. Vanwege de hoge kwaliteit is het vlees lang houdbaar en zeer geschikt om te dry-agen.

Wat is Dry-Agen?

Onze specialiteiten zijn onze Dry Aged vleessoorten. Dit is een droog-rijpingsproces van het vlees. Het is de oudste en bekendste methode om rundvlees te voorzien van de malsheid en kwaliteit die het vlees verdiend. Het proces vind plaats in een speciale rijpingskast. Met een luchtvochtigheid van 85% en een temperatuur van 2 graden rijpt het vlees 28 dagen en verliest het vlees zo’n 30% aan vocht. Door dit vochtverlies wordt het vlees verrijkt met een noten-achtige aroma wat de unieke smaak geeft aan het vlees.

Onze bereiding

Al ons vlees wordt bereidt op de houtskoolgrill. Door de grill en de kundigheid van onze chef krijgt het vlees een heerlijke licht-rokerige smaak. Onze chef heeft met 12 jaar slagers ervaring enorm veel kennis over vlees en weet dit dan ook heerlijk te bereiden. Naast onze vlees specialiteiten hebben wij natuurlijk ook keuze uit diverse visgerechten en mogelijkheid voor vegetarisch.  In onze open keuken kunt u meekijken en naast genieten van onze gerechten ook genieten van de beleving.

cocktails en meer

Onze drankkaart is ruim gevarieerd van een heerlijk kopje koffie tot goede wijnen, vele cocktails en non-alcoholische drankjes.